aanmelden nieuwsbrief

Combi FMS - Level 1 & Level 2

WAT IS DE FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN?

De FMS is een product van een trainingsfilosofie dat beter bekend staat als functional movement. De filosofie hiervan is het ontwikkelen van oefen en trainingsprogramma’s die gebaseerd zijn op individuele bewegingspatronen. Deze cursus is het product van jarenlange innovatie en recente research. FMS: 'the predictive system'

De filosofie:
De filosofie achter het systeem zit hem in het feit dat voor het verbeteren van performance, het hele lichaam goed moet functioneren. Als we het lichaam zien als een keten van aaneengeschakelde elementen, dan is het logisch en aannemelijk dat een zwakke schakel de gehele keten beïnvloedt. Het negeren van de zwakke schakel verhoogt  het risico op blessures, maar het sterker maken van de ‘verkeerde’ schakel zal de verstoorde integriteit van het hele systeem echter niet verbeteren. Met de FMS is het mogelijk om de zwakke schakel op te sporen en te herstellen die mogelijk de bewegingsketen negatief beïnvloedt ten aanzien van gezond bewegen.

De volgende patronen worden gescreend:
1. Deep Squat
2. Hurdle Step
3. Inline Lunge
4. Shoulder Mobility
5. Active Straight-Leg Raise
6. Trunk Stability Push-Up
7. Rotary Stability

De FMS level 2 Advanced Corrective Exercises cursus is ontwikkeld voor de FMS specialist die meer verdieping wil in het systeem om tot betere resultaten te komen in de praktijk.
Er wordt begonnen met een review van de reeds gevolgde FMS level 1 cursus, maar de nadruk komt te liggen op het toepassen van de juiste corrective exercises en progressions op basis van de uitkomsten van de screening en gevonden disfuncties in de beweegpatronen. De functionele exercise progressions worden gedemonstreerd en geoefend zodat u deze na de FMS score kunt implementeren in het programma van uw cliënt. Belangrijke concepten hierin zijn:

Remove the Negative
Performance vs. Durability
Are you Correcting or Conditioning?
Are you targeting the Weak Link?
Challenge vs. Difficult

U gaat uitgebreid oefenen met de "corrective exercise essentials’’ zoals chopping and lifting, dead-lifting variaties en rolling technieken! In de FMS cursus heeft u hier reeds op beperkte wijze kennis meegemaakt. Met behulp van case studies, lab sessies en demo’s leert u het FMS systeem optimaal te gebruiken. U leert daarbij nieuwe aanvullende testen en extra functionele oefeningen en hoe deze invloed hebben op de FMS! Tevens zijn belangrijke onderdelen uit de secrets DVD-series in de cursus geïntegreerd.

Meer informatie over FMS 1:

HOE WERKT HET? DOELSTELLINGEN:

Aanleren van een gestandaardiseerde beoordelingssysteem (de screening) voor het documenteren van fundamentele bewegingspatronen die de basis vormen voor normaal bewegen en het trainingsprogramma.
Met behulp van de screen identificeren van functionele beperkingen en asymmetrie die bewezen invloed hebben op verhoogd risico van blessures,
Deze issues kunnen een negatieve invloed hebben op de effecten van functionele en fysieke training en een verstoring geven van de ‘body awareness’.
Aanleren van oefeningen om functioneel bewegen en kracht te verbeteren voor elk individu.

De FMS verzamelt de Functional Movement Screen Score, welke gebruikt wordt om te zien waar de problemen zich bevinden en om de doorgemaakte progressie te kunnen zien. Het scoringssysteem is direct gekoppeld aan de meest effectieve ‘corrective exercises’ om disfuncties in de bewegingspatronen te herstellen.

Exercise professionals monitoren de FMS score om te zien of er vooruitgang is en analyseren voortdurend of de gekozen oefeningen effectief zijn om verstoorde patronen te herstellen en om te zorgen dat elk individu sterker te wordt.

WAT DOET HET? DE BREDE VOORDELEN VAN HET SYSTEEM:

De FMS versimpelt het concept van beweging en de impact daarvan om het lichaam. De slimheid van het systeem heeft voordelen voor zowel individuen, als de (sport)fysiotherapeuten en exercise professionals.

Communicatie: de FMS gebruikt eenvoudige taal, wat het eenvoudig maakt voor iedere gebruiker van het systeem op moment dat er gesproken wordt met elkaar over scores, progressie en behandeling.

Evaluatie: de screen identificeert op snelle wijze asymmetrie en beperkingen, wat langdurig testen en analyseren overbodig maakt.

Standaardisatie: de FMS creëert een ‘functional baseline’ om progressie te zien en biedt de mogelijkheid om performance te meten. 

Veiligheid: de FMS kan snel een potentieel gevaarlijk bewegingspatroon analyseren zodat deze hersteld kan worden. Het is eveneens een indicator om te zien of een individu klaar is om te gaan sporten en om realistische te doelen te stellen en te halen.

Correctie strategieën: de FMS kan voor elk training- en fitness niveau gebruikt worden. De corrective exercises zijn geschikt voor een breed scala van bewegingsissues. Het identificeert specifieke oefeningen die gebaseerd zijn op individuele scores om altijd op maat gemaa/kte (behandel)programma’s te maken.

De voordelen van de FMS op een rij:

focus op de fundamentele bewegingspatronen.
Identificeert disbalans, beperkingen of zwaktes in de bewegingsketen.
Herstelt disbalans en ‘zwakte’ in kracht met simpele correctie oefeningen.
Realiseren van een ‘functional baseline’ om vooruitgang te analyseren en noteren.
Individualiseren van trainingsprogramma’s voor specifieke resultaten.
Vermindert de kans op potentiële blessures tijdens sport en training.
Verbetert de communicatie tussen cliënt en begeleider.
Verbetert de klanttevredenheid en loyaliteit.

FMS CERTIFICATIE

Als u FMS gecertificeerd bent leert u optimaal gebruik te maken van de efficiëntie en de bewezen resultaten van het systeem. U heeft toegang tot de FMS community, de research area, die constant wordt geüpdate en de database met de diagnostische tools en oefeningen die de basis vormen van het FMS systeem.

Website Functional Movement Systems: http://functionalmovement.com/fms

 

Meer informatie over FMS 2:

Bij het analyseren van de resultaten van de 7 tests is het belangrijk om te onthouden dat het niet nodig is om alle disfuncties te verhelpen. De kunst zit hem in het behandelen en oplossen van de zwakke schakel(s). Het overzicht hieronder is een algemene blueprint en richtlijn die je kan volgen, maar er zijn uiteraard situaties waarin het nodig is af te wijken van deze regels.

Mobility patterns: Active straight leg raise and Shoulder mobility
Motor control or stability: Rotary stability and trunk stability push up
Functional patterning: Inline lunge, hurdle step and deep squat

Algemene corrective strategie blueprint:

Soft tissue werk: stick, foam roller, massage
Assisted stretching, mobilisaties
Zelf mobilisaties, stretching
Activatie of re-educatie van beweegpatronen (inclusief reactieve neuromusculaire training)
Statische motor controle
Dynamische motor controle
Weerstand oefeningen

Het doel van deze cursus op een rij:

Verdieping van de FMS om deze vervolgens beter te kunnen implementeren in de door u opgestelde en gebruikte trainingsschema.
Beter leren toepassen van corrective exercises, functional exercises en traditionele oefeningen in relatie tot de FMS scoringprogressions.
Introduceren van nieuwe testen die de FMS verder complementeren.
Beschrijven van traditionele en niet traditionele kracht- en conditieoefeningen en hoe deze kunnen passen in het FMS-systeem.
Aanbieden van laatste research informatie

Draagt u alstublieft comfortabele (sport) kleding!

Location of the course: HumanMotion BV

Klaaskampen 19C
1251KN Laren
020-7162741
 

 

Recommendations to stay during the course:

 

  • BED & BREAKFAST HET HOF VAN LAREN 

Less than 300 meters from our office we have a nice Bed&Breakfast called: Het Hof van Laren.
For more information go to: www.hethofvanlaren.nl 
 
 
  • HOTEL DE WITTE BERGEN IN EEMNES

Hotel de Witte Bergen in Eemnes is for some courses HumanMotion does in the Netherlands; it is 5 minutes away (by car) from our office.
www.hoteldewittebergen.nl

Amsterdam, is only 35 kilometres from the hotel. Amersfoort and Utrecht are only 20 kilometres away. The airport is 48 kilometers from the hotel.


HOW TO TRAVEL:

From the Airport / Amsterdam city center.
We advise to travel by train from Schiphol airport to Hilversum and get a taxi from the trainstation Hilversum to Klaaskampen 19C. Total cost would be around: (1 way) € 10,00 for the train from Schiphol to Hilversum and approximately € 22,50 for the taxi from train station Hilversum to our location (all prices are estimated prices)

the phone number to make a taxi reservation is: +31 35 531 8080 (taxi Eemnes) Mostly there are also taxi’s on the station as well you can ask them for their rates.

You can by your train ticket at the train stations

 

Stuart Elwell

Since graduating from Coventry University, Stuart has developed a clinical focus on injury prevention and screening. In his previous role as a First Team Physiotherapist with West Bromwich Albion F ... 

Lees meer

Since graduating from Coventry University, Stuart has developed a clinical focus on injury prevention and screening. In his previous role as a First Team Physiotherapist with West Bromwich Albion Football Club, Stuart was part of a leading sports medicine department, priding themselves on player availability and career longevity. 


Prijs€ 975,00
Inclusief syllabus. Een lunch wordt geserveerd.
Ontvangsttijd23-11-2018 om 08:30
24-11-2018 om 08:00
24-11-2018 om 13:00
25-11-2018 om 08:00
Start23-11-2018 om 08:30
24-11-2018 om 08:30
24-11-2018 om 13:30
25-11-2018 om 08:30
Eindtijd23-11-2018 om 18:00
24-11-2018 om 13:00
24-11-2018 om 18:00
25-11-2018 om 18:00
LocatieLaren (Nh)
Expert(s)Stuart Elwell
ToetsingOnline certificatie
Didactische werkwijzeTheorie en Praktijk (comfortabele kleding/sportkleding)
Algemene voorwaardenAlgemene voorwaarden
LeidingJ. Smeenge
Contacturen26
Min-max deelnemers40-60
Accreditatie11 punten voor algemeen-/sportfysiotherapeut, 1.2 CEU's + 12 punten voor algemeen-/sportfysiotherapeut, 1.2 CEU's
Duur4 dag(en)